Sajarah kaléng

Dina kahirupan sapopoe urang, guna manjangkeun pelestarian dahareun, rébu taun pamikiran manusa loba cara, kayaning roko, panonpoé, uyah jeung saterusna. pamaréntah Perancis, kaluar tina kabutuhan perang, nawarkeun ganjaran badag pikeun neundeun dahareun militér.Nichols Appert hasil dina 1804.Metoda pelestarian nya nempatkeun daging jeung kacang kana toples, lajeng hipu nyolok cork (pikeun mastikeun yén gas bisa asup jar kalawan bébas)ditempatkeun dina pemanasan mandi panas,ka pot dahareun ngagolakkeun 30-60 menit,nyokot kaluar bari panas lemes colokan ketang,sarta coated kalawan segel lilin.Nichols Appert dibere penemuan-Na ka pamaréntah Napoleonic di. 1809 sarta narima hadiah 12.000 francs, Dina 1810, Nichols Appert nulis jeung publiched Hukum pikeun The Permanén Pelestarian Sato jeung Tutuwuhan, nu ngajukeun métode dasar Pangaléngan-venting, sealing, jeung sterilization. Saterusna, dina 1810, Peter Durand. di Inggris nimukeun kaléng logam lambar timah, nu dijieun i Dina 1812, Nicols Appert sacara resmi muka pabrik kaléng anu disebut The Appert House, pabrik kaléng munggaran di dunya.
history1


waktos pos: Oct-19-2021