Sajarah kaléng

Dina kahirupan sapopoe urang, guna manjangkeun pelestarian dahareun, sarébu taun pamikiran manusa tina sababaraha cara, kayaning roko, panonpoé, uyah jeung saterusna. pamaréntah Perancis, kusabab kabutuhan perang, nawiskeun ganjaran anu ageung pikeun neundeun dahareun militér.Nichols Appert suksés dina taun 1804. Metode pelestarianna nyaéta nempatkeun daging sareng kacang kana toples, teras hipu nyolok gabus (pikeun mastikeun yén gas bisa asup jar kalawan bébas)ditempatkeun dina pemanasan mandi panas,ka pot dahareun ngagolakkeun 30-60 menit,nyokot kaluar bari panas lemes colokan ketang,sarta coated kalawan segel lilin.Nichols Appert dibere penemuan-Na ka pamaréntah Napoleonic di. 1809 sarta nampi hadiah 12.000 francs,Dina 1810,Nichols Appert nyerat sareng nyebarkeun Undang-undang pikeun Pelestarian Permanén Sato sareng Tutuwuhan,anu ngajukeun metode dasar pangaléngan-venting,sealing,sarta sterilisasi.Lajeng, dina 1810, Peter Durand di Inggris nimukeun kaléng logam lambar timah, nu dijieun iDina 1812, Nicols Appert sacara resmi muka pabrik kaléng anu disebut The Appert House, pabrik kaléng munggaran di dunya.
sajarah1


waktos pos: Oct-19-2021